Att testa Scheepjes Catona

Kommentera


Hej!

Jag har fått den fina möjligheten från www.favoritgarner.se att testa Scheepjes garn Catona vilket är ett 100% bomullsgarn som är merciserat. Detta garn kommer lanseras i Sverige den 8 April och jag kan säga att jag kommer beställa en rejäl bunt direkt den 8 april.

Vad tycker jag om garnet då?

Jo, jag är en virkare som tycker garn ska ha kvalitet. Jag köper bara kvalitetsgarner. Scheepjes Catona håller ABSOLUT måttet. Underbar kvalitet! Det glider fint när du virkar och det delar sig inte som en del garner har förmåga att göra. Detta är hårt tvinnat vilket är ett stort plus! Garnet har även en väldigt fin lyster.


Något som också är viktigt för mig är färger. Finns garnet i många färgsättningar? Om svaret är nej så är inte garnet något för mig. Då jag vill ha valmöjlighet. Men Scheepjes Catona är svaret JA, JA, JA! Det finns i hela 81 (!) färger! Helt fantastiska färger allihopa! Så det finns inte en färg du kommer sakna. Jag kan gå så långt att jag säger att detta är mitt nya favoritgarn!


Jag har även fått prova virknålarna Crochet Lite vilka har ledbelysning så du kan virka i mörkret. Jag virkar alltid med ergonomiska virknålar då jag brukar få ont i mina händer. Så dessa passar mig perfekt. Jag ger Crochet Lite mycket bra betyg och jag har virkat med dessa enda sedan dessa kom hem till mig. Väldigt smidigt att slå på belysningen om man vill ha extra ljus eller om du kanske virkar i bilen? Väldigt smart! 

Ett till plus med dessa nålar är att de inte gnisslar. Vissa nålar som kroken är i plast så brukar de gnissla när du virkar. Men det gör inte dessa.

Så summa summarum är att jag varmt rekommenderar både garnet och nålarna! Jag vill tycka att jag ställer väldigt hårda krav på både garn som nål men dessa passerade med stjärna i kanten!

Jag vill tacka favoritgarner.se för den fina möjligheten att testa både garn och nålar och jag kan lova att jag kommer bli en mycket trogen kund! Ni andra virkgalna börja nedräkningen till 8 April. :)