Att göra en bobblestitch / popcornmaska

4 kommentarer
 
 
Hej Kära Väner!
 
Jag har fått mycket frågor på hur man gör bobblestitch eller popcornmaskor som det heter på svenska. Jag visade en liten sneak peak på en filt jag hller på med och många blev nyfikna på hur man gjorde. Det är faktiskt lättare än vad man tror.
 
Jag har gjort en liten video för att ni ska se hur man gör. Som kommer lite längre ner.
 
Vart hittar ni då på Bobblestitch mönstren? Mitt svar är Pinterest och ravelry. Finns massvis som dessutom är gratis! Sök på "bobble stitch crochet" så får ni upp massor av träffar. :)
 
Hur gör man då? De rutor jag har gjort är diagram. Och det fungerar som sådant att alla oifyllda fyrkanter är vanliga fasta maskor. De fyrkanter som är ifyllda i en färg är en bobble stitch. Bobble stitch görs på varannat varv för att de ska hamna på samma sida. Så varannat varv är alltså endast fasta maskor. Men det syns tydligt på mönstret.
 
Här nedan har ni videon:
 
 
Det är bara att hojta till om ni har frågor. :)
 
Lycka till!
 
1 Anonym:

skriven

Hej. Tar du aldrig ur virknålen ur m när du gör en bubblestitch?

Svar: Nej det gör jag inte. :) vad jag vet ska man inte göra det heller.
CrochetFairy

2 Kia,:

skriven

Vilken jättefin filt du gjort! Jag håller också på att virka rutor med bobble stitch och klurar lite på ihopvirkningen. Hur gjorde du? Virkade du först en kant med fasta maskor runt alla rutor innan du virkade ihop?

Apropå "Anonyms" fråga så tror jag hen tänker på popcorn stitch. Slutresultatet liknar bobble stitch, men man virkat fem dc som man sedan drar ihop.

Svar: Hej! Jag är hemskt ledsen att jag missat din kommentar! Gällande ihopvirkningen av bobblestitch filten så virkade jag ett varv med fasta maskor runt varje ruta, sedan virkade jag ihop dem med varandra med fasta maskor i bakre maskbågarna. Nu kanske du redan virkat ihop din filt men då vet du till nästa gång iaf. :)
CrochetFairy

3 Ingrid%20Bengtsson:

skriven

Hej!
Så fina handarbete du har.
Har du mönster på 10-maskorsfilt i fyrkant?
Bästa hälsningar
Ingrid Bengtsson

Svar: Hej! Ber om ursäkt för sent svar då jag inte varit in på bloggen på länge men har tänkt att bättra mig nu. :) Jag har inte något mönster på 10-maskorsfilt. Har inte hört talas om detta. Men jag ska undersöka det vidare och se vad det är för något. :)
CrochetFairy

4 Emma:

skriven

Vilken fin filt! Har du länk till mönster på rutorna möjligtvis?

Svar: Hemskt ledsen för sent svar. Men då jag fått barn och nu är Mammaledig så har jag inte haft tiden till bloggen. Men har tänkt att bättra mig nu. :)
CrochetFairy